bc

29.10.13

[ HEIRS ]

HE WHO WISH TO WEAR THE CROWN,BEAR THE WEIGHT.

salam alaik..:D 
MOOD : HAPPY +EXCITED !!
sebab? 

-------> Heirs !!

1)      Watak protagonist yang sangat berani against the antagonis..
 Aku suka!! Park shin hye sangat daebak.. suka bila time dia ambik name tag Rachel depan-depan abang tiri Rachel yang turut skali dislike si Rachel tu.
Rase macam memang hebat ah scene tuh. 




2)      Kecomelan lee bo na dengan chan young…
Sangat comel. Lee bo na  yang amat prihatin and chan young yang sangat sayang bo na. there’s a scene where park shin hye take  a pic dengan chan young as a friend, then chan young post at sns,then few second later bon a call, tanya macam-macam. Jealous.




3)      Keakraban chan young and his father ,Chief Yoon.
Macam sahabat baik plak.
Boleh masak sama-sama. Dah la single papa. Muda lagi and good looking la…
Lee bona sampai ternganga nengok diorang masak sama-sama. Sebab there’s rare nak nengok anak kamcing giler dengan bapak in Kdrama.






4)      Watak heroin yang tak gedik sangat.  Park shin hye,aku suka her acting dalam drama nih.
cool sangat..cool and berani = cha eun sang

5)      Scene aneh + funny when lee min ho (kim tan ) and park shin hye (eun sang ) stuck dekat gurun.sebab kereta kim tan accident. Then eun sang start cerita kisah-kisah horror Hollywood. Mentang-mentang tengah duduk dekat Hollywood. Muka kim tan pun macam pelik je nengok eun sang.




6)      Kim tan for the first episode dah bagitahu yang dia tu suka eun sang. Straight forward. Kalau Kdrama yang lain ,nak tunggu ke confession part tu,sampai ke episode berapa tah.





7)      Keakraban chan young and eun sang as friends. Chan young is a friend in need for eun sang la. Sampai tiket nak pergi holly wood pun chan young yang support. Sampai je holly wood, eun sang post dekat sns chan young ,mintak tolong. Terus chan young balas ‘ eun sang kat amerika? Aku kat amerika jugak’ mcm caring la chan young ni even dia tak kaya macam kim tan.sebab ayah chan young tu secretary family Kim Tan je. Akrabnya diorang sampai lee bona jealous. Sume orang jealous dengan eun sang. Rachel pun sebab dia ingat eun sang wanna hit on kim tan. 




8)      Kematangan heroin tu sendiri. Eun sang tahu yang kim tan dah ada tunang (Rachel) so macam dia tak kacau sangat la kim tan tuh..Even time tu,kat airport both Rachel and eun sang nak balik Korea from  America . Rachel hug kim tan as a goodbye something,then kimtan dia nampak eunsang baru masuk airport, trus pergi kat eun sang and tinggalkan Rachel terkebil-kebil kat airport tu. Then eun sang bagitahu ‘thank you’ and ‘ goodbye’ kat kim tan .’ tak elok awak tinggalkan tunang awak macam tu sebab nak Tanya soalan remeh tu kat saya’ bila eun snag bagitahu macam tu aku macam ‘woow’..memang bagi pelajarn la kat kim tan. eun sang left kim tan there. memang wow..





9)      Ok.part kim woobin ( choi young do/ halfbrothr Rachel) .aku suka scene KWB when dekat kedai serbaneka. Dia Nampak eunsang sleepy giler pergi beli minuman,KWB nak beli ramen. Then eun snag pergi tidur dejat meja kedai tu,dia pulak makan ramen depan eun sang yang tiduq tu .





10)   Tiba-tiba,ada 2 orang budak dtg,jerit2 sal mainan dekat dengan diorang. Kim woo bin tegur la,jangan jerit-jerit kat public plus ada org sedang tidur (eun sang) . Terus budak tu menangis dgn kuat.Aku sakit hati betol dengan budak tu. Then budak tu panggil-panggil  mak diorang. Eun sang terganggu dengan bunyi bising tu,terus bangun dari tiduq,then blah je. Woobin melihat je eun sang pergi. Aku agak dah memang woo bin jatuh hati dengan eun sang dah. Then kawan woo bin datang Tanya apa yang woo bin dah buat dengan budak tu. Woo bin cakap yang budak2 tu carik gaduh dengan dia( part ni kelakar ) then budak tu ejek woobin (sebab budak tu panggil mak,woobin masa sebaya umur budak tu takde mak,woobin ingat budak tu ejek dia) .
Woobin : 'kau panggil mak kau sedang mak kau takde kat sini?'
Aku suka giler part ni. Kelakor betol woobin.







  • And the best part is!!! Kim tan and choi young do (kwb) is enemy. Once pernah jadi kawan.So both enemy like the same girl!!! Wait and see the fight .. hahah.. 

11)   Aku suka eun sang hormat mak dia yang bisu. Walaupun mak eun sang bisu, dia macam baik la. Mak dia pun baik.





12)    Mak kim tan pun kelakor. Sangat!! Aku suka tengok acting mak kim tan..


13)   Abang  kim tan ( kim won ) yang ssangat evil. Ada sebabnya dia jadi evil tapi memang menjadi la watak kim won yang dibawa. Sangat dingin dengan adik dia (kim tan). Tapi still kim tan suka abang dia. Aku pun tak paham kenapa la kim tan still suka  abang dia yang buang kim tan ke amerika…

14)    Perang mulut between kim tan and choi young do buat aku nak tahu whats gonna happened next….


15)   Aku suka when bf bona (chan young ) asked whether bona  kenal kim tan or not, she trying to hide it by saying ‘ lagu apa yang aku cuba ingat tadi’ then bf dia balas ‘ Big Bang Lies? T-ara Lies?’ sebab bf dia tahu bona is lying on that time. Sebab bona is ex-gf kimtan. I guess chan young dah tahu …”,


^ time ni bona masuk dengan tiba-tiba. bila nampak je kim tan,bona pura-pura sedang cakap telephone. memang dia tak mau jumpa dengan kim tan.


16)   Eunsang sangat bencikan jaeguk  group which is company family kimtan. Yeah..she doesn't know that the company is kim tan’s family. So kim tan pun tak bagi tahu eunsang yang dia anak second jaeguk group sebab kim tan pernah baca sns eun sang yang eun sang sangat tak sukakan jaeguk grup and even hoping the company bankrupt. So since kim tan suka eun sang,kenapa dia kena bagitahu dia anak kepada company yang eun sang hoping to be bankcrupt kan? Haha ..Lastly eun sang tahu yang kim tan tu anak jaeguk grup,because kim tan sendiri bagitahu tapi lambat la dia bagitahu.



Many dramas have characters of main and supporting roles. But it is rare to find dramas that make the audience wonder who the main characters are, and what the relationships between the main characters are.
"The relationship among the characters are so confusing and difficult." ( heirs official page)


Congrates Heirs,Making me goosebumps when watching you!!
Satu hal je aku tak suka.. sense of fashion lee min ho macam ape je dalam drama nih. Tak cool langsung.. tak suka,tak suka….

[ oh my,,reasons my i likeeee watching this!!! ]




ok weirdo..but nice.

ok. rasa macam post aku yang paling panjang je..hakhak...
bye then SYS (see you soon)

2 comments:

  1. Hamboii , spupu aku . bersungguh na ckap sal pakwe ak (lee min ho)

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    x cakap pasal pakwe sape2..
    cakap sal the heirs je..;)

    ReplyDelete