bc

13.9.13

Bi- Se7en to P.D


sunset from P.D.


salam alaik!!


Best la boleh release the tension..
Tension je aku ni kan?
hahah…yea,sangat tension sebab baru lepas revise bab tension fizik!!
Hahah..

First time ke pd..whoaaa,so like first time ke pantai.padahal duk tepi pantai gak kat ganu..
Hahah..

All the classmate so frustrated ‘bout their  face being tan!!
Hahah..tu lah cik abang/cik kakak,org before ke pantai tu,pakai la losyen pe,,ni main redah je..
Memang goodbye la kecantikan korang..

Kitorang punye plan nak main-main punye kaw-kaw.
Tapi sebab inciden yang tak berapa enak,semua jadi makin hambar bagi aku..
Memang kalau org mess dengan aku punye mood,memang mess sampai sudah la mood tu.

Tapi overall kelasmate aku pandai meng’enjoy’kan aku jugak,so little bit ter’enjoy in messy..
Huh? Gane ayat gituh tuh?

Sampai2 je ke sana,kitorang me’main’kan diri kitorang,
Grup had been listed and kitorang main futsal pantai..
Memang first and last time aku main..sakit badan-badan  lorh..
Aku jadi keeper jeh..malas nak lari-lari..
tapi banyak kali jugak aku tepis bola keluar..
Wah!!!!


team futsal pantai









Boleh ganti khairul fahmi nih..:D

Lepas grup aku main,aku redah ke pantai,main-main air.
Tangkap2 gambo. Scenery memang cool+cantik giler.
Memang tangkap jiwang lah tepi pantai tuh. SubhanaAllah memang comey sungguh pantai bile sunset nyer.
Nak nak aku punye bilik mengadap pantai,memang perghhh kena ah.


ambik kau,tergolek-tergolek main bola. :3





poyo giler datin dengan gayanya.titanic la sangat





^ Faiz GM saje je memasukkan diri beliau dalam gambo kitorang .saje jeh..
and ya,[2nd pic]aku tak tahu la apa yang lihat time tu,senyum memang hambar. memang hambar.
[3rd] apakah? pertandingan lempor batu paling jauhkah? muka tak leh blah ah se sorang.



Random  Scenery . Ni time air tengah surut.sangat very the beautiful la bebeh. SubahannAllah..memang serene jeh nengok pantai..:D






sorry,ke'bajet'an menjadi seorang model sudah muncul.wkwk.
kawan aku kata aku neh fotogenik. hahah..nak tergelok besar aku..
sangat la fake.



time ni,aku tengah feeling-feeling nak tulis nama kat pasir.
haish,mai pulak si Jaesuk and si F ni.
kacau lorh.
si F ni memang suka menyakitkan hati manusia-manusia.
dia interrupt time aku tengah menulis,"Huh,tulis nama balak ah tuh "


ish..nak tulis nama Mr.A,tak jadi sebab dia kacau.





[1st] sangat cute anak madam kitorang.tapi haish,payah yang amat nak senyum + pandai giler posing.
si kecik Diya' ni senyum kat Daus je,
hamboi ,Diya; senyum kat abang-abang je ek..:p

 "yang posing tu memang saya ajar,tapi yang senyum kat laki tu,bukan mama dia yang ajar" <<<-----madam



pandai Diya' Qohirah posing.. :)

^ time ni,Afiq ada buat aku sentap dengan ayatnya yang memang suka menyentapkan org.
aku nak beli aiskrim.sangat-sangat. tetiba tempting nak makan aiskrim.
then dia balas 
"Auni,jauh jauh kau datang PD ni,aiskrim jugak yang kau cari"
aku pandang dia,speechless.
aku tunggu ayat seterusnya.
"Orang datang PD ni,carilah makanan tradisional."

aku nak gelok je.apa makanan tradisionalnya,datang sini bukan boleh jalan-jalan,
nak cari makanan tradisional dengan mende?

apa-apa la Afiq ni.always random.



ni time si alif kene suprise birthday.
aku pun ter'suprise skali. first-first,si F marah dia ni giler-giler.aku pun terkesima, "lol what the happening? " 
aku duduk jauh-jauh supaya tak kene marah sekali, horror sangat time si F tu went berserk.
padahal,that's just act,nak suprise si aliff ni. Habis muka kau aliff dengan tepung..Birthday Boy la kan..>.<

depan madam pulak diorang bergaduh.Aliff muka dah cuak kene maroh..huhu.
madam pun cuak sekali. the whole kelas yang  tak tahu pokok pangkal pun cuak gaks.
nak -nak,malam tu, 'Jaesuk' memang bad mood and si F tu hangin satu badan.aku lagilah ingat scene tu betol.




[2nd Day


nothing much.Just main sendiri je.
and aku nak regain mood aku balik,aku join la main bola beracun.
sakit badan-badan aku! sangat la sporting.
love it..memang main enjoy ,walaupun still nak menang.haha








^ dengan belon + tepung nya.huh.seriesly classmate aku enjoy yang amat.
lari-lari + lempor tepung to each other la.





^ ni time datin disimbah dengan air ,erm..bekas air tu tempat letak ayam semalam time BBQ..
yuks...
maroh giler si Datin tu,lari kejar si GM, 'Jaesuk' yang simbah air tu..
\look at my seriously shocked face. sangat terkezut tuh..Ternganga mulut.


cute madam with her smart hubby and cute Diya'..
comel je madam nih..



lepas main pantai,terus terjun kolam lorh.
muka before masuk kolam tuh yang klakor sangat. Sangat.

Alahmdulillah,everything went well. for s]certain things yang hambar tu,just tutp sebelah mata je..:)
not everything in our life went perfect. it just went well..:)

sunset view from bilik.:)
<3 from PD..

11.9.13

Untittled.

salam alaik..;)


fuhhhh..me got some time for this stuff..
Thank Allah..
hectic giler hidup..
tapi Alhamdulillah,semua hal pass one by one.

lab report all done..;)
ready to focus on upcoming final exam for this sem.
 yea ,i've got motivational quotes from my Madam English,

'life is too short to be stress'

hahaha..very motivating.

to adapt to new place is hard,but once you get the life there,you will enjoy it.

we just have to find the right way to burst out our stress.
evrybody are stress out here.
but we have to remember, adakah kita mempunyai kerajaan sebesar kerajaan Nabi Sulaiman,sehingga kita begitu stress?

keep calm and enjoy the life.




..during pigment experiment..



 ^above picture,Daus ada bagitau " nyempat lagi korang bergambar tengah-tengah experiment"
in heart,i said " kitorang punye experiment dah siap :p "







lol.kedai Vincci.try topi which is look alike leeminho's in city hunter..:p
^for the second time to SCM.
first-first nak nengok movie,then main bowling..

but end up to shopping and window shopping je..
hahah..women..



minion rush..:D

^aku ketagih main 'minion rush'  now..
the cutest things for this time lorh...
hahah..

main rembat handphone kawan je nak main mende tu.
sadis betol.
bersyukur giler ada kawan,classmate yang super cool giler and baik.

kimia-lecture.x paham.terus main hp..:p
^ so sorry madam,i dont understand what have been taught.
so to prevent me from sleeping, i did this..
huhu..
sangat la kebosanan tahap gaban..
p/s : but later i knew what madam taught..wkwkwk





^ cute madam,but still,bile dah angin malas tu mai menyerbu,takleh kabo nape-nape doh..:D



^ classmate aku ni lagi haru,tidoq terus...
lena giler..

tapi dalam tutorial,boleh je jawab.
giler wa jeles.