bc

6.3.13

transformation of me...


Alhamdulillah i've been living in this world,approximately 17 years..
just like others,aku mengalami waktu-waktu perubahan yang amat banyak.
dari baik ke kurang baik....dan berubah ke baik semula...
iman manusia ad pasang surutnya kan?
bile di fikir semula....klakar pon ad..

..>TINGKATAN 1...<
zaman di mana masih tercari-cari kawan sejati yang lain.
mula terpengaruh dengan 'geng-geng' yang aku belum tahu baik buruknya.
tahun dimana aku mula memberontak..(sbb aku nak sekolah lain)
tapi,alhamdulillah diri aku tak tersasar jauh dari nilai agama.


pada time nih,mula berkenalan dengan celak..:D
everytime nak pegi sekolah,yes,mesti di mata celak ....


*sekali tengok exactly like kumpulan ajaran sesat..hahaha...

alhamdulillah,akhirnya aku menemui kawan yang bisa menegur aku,dimana salah dan betulnya..

yea..i'm a lot of kenakalan...

bawak magazine K-POP to skool..(whoaa)
bawak sketches anime...(telah dirampas)..:(


masa Form1 jugak lah,style dimana tali kasut di ikat di pangkal kaki..
and we the gang will walk like a gangsta to the science lab...




 ....>TINGKATAN 2...<

sekelas dengan banyak orang baru...

pergh ..this year aku buat hal....

bertekaq dengan sorang mamat sewel tahap gaban!! 

masalahnya bukan terletak pada aku,tapi pada dia...
sampai sekarang,aku memang menci giler nengok muke dia...



dia malukan aku depan the whole class..


dia tu yang tiba-tiba naik hantu,,sampai aku jadi hantu sekali!!
 disebabkan mamat tuh jugak la ,salah faham berlaku antara aku dan kawan aku..

nak kate mamat tuh hensem/cute ke,comel lagi pak awi yang jual ayaq soya depan skolah..

#tapi on that year..aku jumpe geng sejati aku..:D
kitorang duduk semeja,pergi lab same-same...

*jumpe sorang yang super cute and untill now adore him..*winkwink*

yea..they're still my geng now and will forever be..:D


 

...>TINGKATAN 3..<

tough year..
no more perangai budak-budak..(sometimes ada je..nak hilangkan stress..)...:p

study same-same,to get the same result..:D
always study group ,yang kadang-kadang end to be 'talking group'..

hehehe..biasa la ,,pompuan banyak benda nak cakap..:D

kenal warna sebenar kawan-kawan...
ada yang mulanya aku tak boleh terima perangai kawan aku tu,but,aku mula muhasabah..
kalau dia boleh terima aku as her friend why not me??
kan??



tak de lagi aku jumpa kawan yang befriend with aku just sebab faktor-faktor material...


'ukhwah fillah'...:D


time ni,aku x kenai lagi ape itu K-POP..aku nengok same je rupe semua org Korea..
x dep bezanya...


ada sorang kawan aku nih,minat sangaaaat kat Kiseop..
sampai,dia ishtihar perang dengan boy yang koyak gambar Kiseop dia..:)
so FANatik..:)
tapi she still my friend...

tak kesah dia minat KPOP ke hape keh...


...>TINGKATAN 4..<

makin mengenali kawan sekelas ..semuanya..:D
"girls only la"
we just like family...

dengan tahun 'honeymoon' nye...
hehe..
cikgu-cikgu best...
cikgu kimia,fizik,bio...arghhhh semuaa cikgu sangat baik..:D
sometimes i want to be 16 forever..
sangat -sangat...

*mula mengenali n die-hard -fan K-POP...
HEHEH..
dulu kemain lagi kutuk (lam hati je)

last-last minat BigBang,Beast,2PM bagai...
semua drama korea layan..

memang honeymoon betol la tahun tu..

lagu korea jadi dialogue harian..
kena pulak dengan kawan yang se'kepala'
memang rancak ah...
 

kalau kelas tengah senyap(everybody is studying) kite cakap sal korea,then ad lah yang 'sssshhhhhhhhuhhhhh'  ..
kite pun tunduk je..:p
nak-nak drama favorite (Dream High) was airing on that year..:)
 time ni,dah rase cam senior skit..
so,ada tempat lepak sendiri(whoaaa),,
memang wajib kitaorang duduk situ,when school dah habis..

*like.a.boss * 
  

...>TINGKATAN 5...<  

so much unexpected events happend..
aku target for lain kelas,tapi naik kelas lain..
with so much different people..
smart people  i mean..
for couples of week starting memang buat hal sendiri..
masih mencari rentak kehidupan dalam surrounding yang baru..
aku mula belajar yang lain orang,lain rentaknya,lain karakter..

that year was the toughest among the tough.(ish english aku teruq betui)

ye la,,dengan ujian lisannya..(bukan 2 tapi 3!!)
Bahasa Arab,Bahasa Inggeris ,Bm..

fuhhh...

tambah pulak ayat-ayat hafazan,kerja kursus addmath.
dan preparation for konvensyen PUM(program usahawan muda)

*tough.tough.tough*
      
 thank Allah for giving me spirit to move on..
     

 and yea..i still adoring the same person

all the experiences make me grow to be more matured...

and yea,,tahun tu jugak aku kenai a few hot stuff from other skool yang ke'bajet'an  melebihi tahap gunung everest...

 



doakan agar tetap dalam istiqomah dalam melakukan kebaikan..:D



  

No comments:

Post a Comment