bc

21.3.13

#absolutely.specchless#



..fews hour before amek result....(batu6 market)

subhanaAllah,Alhamdulillah..:D
aku tak pernah sangka dpt this kind of result..:D
syukur...

you know,the best moment is when you saw your parents tried to hide the happiness tears..

pergggggggggghhhhh..aku pun nak nangis..

ini semua bukan berkat usaha aku..
tapi mostly sebab doa mak ayah,cikgu dan kengkawan..

rasa macam lega.........(alhamdulillah)

rase mcm cuak gilo time cikgu umum nama students straight A's

time tinggal 2 orang,nama aku masih belum muncul2..
aku start down..
malu nak pandang kat blakang,abah ada..

tapi alhamdulillah..nama aku cikgu sebut jugak...
syukur..
aku nangis di pelukan kawan aku..(AIMI)
aku kalau boleh nak peluk semua orang..Fiq,Nad..(mcm menang award)
kawan-kawan aku pun hebat gak...


abah aku pun rase cuak gak bile cikgu kata tinggal 4 orang je lagi straight..


bile cikgu dah umum,nampak ah mata abah bergenang..
aku dah nangis parok..:)

aku rasa malu plak..
that's my responce to unpredictable situations..

thanks to cikgu2,abang2 yang sokmo doa ..
*nanti diorang balik,claim hadiah la..*






all of my friends...congrates...:D   

wish all my friends,dapat jadi INSAN berguna kelak..(me too)i have a great journey kat skolah menengah..

ok..have to think dengan matang starting this moment.
hala tuju ku ke mana??
ke sorga,...:D


... 
---->dr.to.be<------
In shaa Allah..
if only Allah wills it..  

credit to Aina..:D


8.3.13

What i love 'bout kenduri..

kenduri sangat similar and well known di kalangan orang melayu ..
me,myself suka menghadiri kenduri (ikut mood xtually)
x kesah dengan parents @ dengan kawan..
but now (i'm 18),i rather go to kenduri with my parents.
so,i can get close enough/ kenai dengan kawan-kawan abah and umi.


so,what actually makes me love the kenduri..?.?

  • aku akan tersenyum seorang diri when my mom @ abah met their old.old friends..it reminds me bila aku tua-tua seksok.
 
  • i'll look /stare like a stalker to abg/kakak photographer.
  
Melihat is one of my studying method.Before aku nak mendalami ilmu photographer nih,aku nak tengok jeh dulu..Sometimes,abg/kakak tu akan stare at me back.And aku tak tahu reaksi apa yang aku patot bagi,then aku just smile.:)

  • bagi pompuan like aku,aku suka nengok gaya-gaya muslimah lain time kenduri..Aku akan berdialogue seorang diri lam hati/critic whether the fashion is appropriate @ not.
 
  • Fesyen yang dikenakan membuahkan idea dan membuatkan aku berfikir ...> macam mana dia jahit eh? @ wah cantik gak tudung tu...@ eles,old skool la pakai rantai tu 
  •  aku akan take a glance to the bride and groom la..Semua orang did the same thing kan kalau datang kenduri..
 
  •  aku suka nengok tuan rumah beramah mesra dengan tetamu.Makes jokes.Sebenarnya ia boleh menceriakan suasana.Aku yang tak terlibat dalam jokes tu pun akan tersengih sendirian bile menengoknya .
 
  • Aku jugak dapat nengok how a true friend is..There is a mak cik,yang sangat helpfull.She will help in every kenduri at my neighbourhood.She also help my parents time my bro punye kenduri..I like her..
 
  •  Aku juga dapat la usha-usha ,mana la tau terselit mana -mana bakal imam aku ke..(ayat nak makan penampo je)....>ini saja bergurau...:p
 
  •  suka nengok macam-macam gaya budak kecik.ada yang suka merengek,suka angkut air bagi kat orang,main lari-lari..Ada satu orang budak,she is so gorgeous in her way.Dia bawakan air to all the guest ang said "ini airnya tuan"..So cuttee..

kenduri-kenduri jugak,syariah Islam jangan lupa..^_^v
lakukan sesuatu,mesti Islam didepan..:D 










 
    

6.3.13

transformation of me...


Alhamdulillah i've been living in this world,approximately 17 years..
just like others,aku mengalami waktu-waktu perubahan yang amat banyak.
dari baik ke kurang baik....dan berubah ke baik semula...
iman manusia ad pasang surutnya kan?
bile di fikir semula....klakar pon ad..

..>TINGKATAN 1...<
zaman di mana masih tercari-cari kawan sejati yang lain.
mula terpengaruh dengan 'geng-geng' yang aku belum tahu baik buruknya.
tahun dimana aku mula memberontak..(sbb aku nak sekolah lain)
tapi,alhamdulillah diri aku tak tersasar jauh dari nilai agama.


pada time nih,mula berkenalan dengan celak..:D
everytime nak pegi sekolah,yes,mesti di mata celak ....


*sekali tengok exactly like kumpulan ajaran sesat..hahaha...

alhamdulillah,akhirnya aku menemui kawan yang bisa menegur aku,dimana salah dan betulnya..

yea..i'm a lot of kenakalan...

bawak magazine K-POP to skool..(whoaa)
bawak sketches anime...(telah dirampas)..:(


masa Form1 jugak lah,style dimana tali kasut di ikat di pangkal kaki..
and we the gang will walk like a gangsta to the science lab...




 ....>TINGKATAN 2...<

sekelas dengan banyak orang baru...

pergh ..this year aku buat hal....

bertekaq dengan sorang mamat sewel tahap gaban!! 

masalahnya bukan terletak pada aku,tapi pada dia...
sampai sekarang,aku memang menci giler nengok muke dia...



dia malukan aku depan the whole class..


dia tu yang tiba-tiba naik hantu,,sampai aku jadi hantu sekali!!
 disebabkan mamat tuh jugak la ,salah faham berlaku antara aku dan kawan aku..

nak kate mamat tuh hensem/cute ke,comel lagi pak awi yang jual ayaq soya depan skolah..

#tapi on that year..aku jumpe geng sejati aku..:D
kitorang duduk semeja,pergi lab same-same...

*jumpe sorang yang super cute and untill now adore him..*winkwink*

yea..they're still my geng now and will forever be..:D


 

...>TINGKATAN 3..<

tough year..
no more perangai budak-budak..(sometimes ada je..nak hilangkan stress..)...:p

study same-same,to get the same result..:D
always study group ,yang kadang-kadang end to be 'talking group'..

hehehe..biasa la ,,pompuan banyak benda nak cakap..:D

kenal warna sebenar kawan-kawan...
ada yang mulanya aku tak boleh terima perangai kawan aku tu,but,aku mula muhasabah..
kalau dia boleh terima aku as her friend why not me??
kan??



tak de lagi aku jumpa kawan yang befriend with aku just sebab faktor-faktor material...


'ukhwah fillah'...:D


time ni,aku x kenai lagi ape itu K-POP..aku nengok same je rupe semua org Korea..
x dep bezanya...


ada sorang kawan aku nih,minat sangaaaat kat Kiseop..
sampai,dia ishtihar perang dengan boy yang koyak gambar Kiseop dia..:)
so FANatik..:)
tapi she still my friend...

tak kesah dia minat KPOP ke hape keh...


...>TINGKATAN 4..<

makin mengenali kawan sekelas ..semuanya..:D
"girls only la"
we just like family...

dengan tahun 'honeymoon' nye...
hehe..
cikgu-cikgu best...
cikgu kimia,fizik,bio...arghhhh semuaa cikgu sangat baik..:D
sometimes i want to be 16 forever..
sangat -sangat...

*mula mengenali n die-hard -fan K-POP...
HEHEH..
dulu kemain lagi kutuk (lam hati je)

last-last minat BigBang,Beast,2PM bagai...
semua drama korea layan..

memang honeymoon betol la tahun tu..

lagu korea jadi dialogue harian..
kena pulak dengan kawan yang se'kepala'
memang rancak ah...
 

kalau kelas tengah senyap(everybody is studying) kite cakap sal korea,then ad lah yang 'sssshhhhhhhhuhhhhh'  ..
kite pun tunduk je..:p
nak-nak drama favorite (Dream High) was airing on that year..:)
 time ni,dah rase cam senior skit..
so,ada tempat lepak sendiri(whoaaa),,
memang wajib kitaorang duduk situ,when school dah habis..

*like.a.boss * 
  

...>TINGKATAN 5...<  

so much unexpected events happend..
aku target for lain kelas,tapi naik kelas lain..
with so much different people..
smart people  i mean..
for couples of week starting memang buat hal sendiri..
masih mencari rentak kehidupan dalam surrounding yang baru..
aku mula belajar yang lain orang,lain rentaknya,lain karakter..

that year was the toughest among the tough.(ish english aku teruq betui)

ye la,,dengan ujian lisannya..(bukan 2 tapi 3!!)
Bahasa Arab,Bahasa Inggeris ,Bm..

fuhhh...

tambah pulak ayat-ayat hafazan,kerja kursus addmath.
dan preparation for konvensyen PUM(program usahawan muda)

*tough.tough.tough*
      
 thank Allah for giving me spirit to move on..
     

 and yea..i still adoring the same person

all the experiences make me grow to be more matured...

and yea,,tahun tu jugak aku kenai a few hot stuff from other skool yang ke'bajet'an  melebihi tahap gunung everest...

 



doakan agar tetap dalam istiqomah dalam melakukan kebaikan..:D